Kinesiologi

kinesiologi
Historik

Detta är en behandlingsform från USA och det var kiropraktorer på 1930 – talet som grundade kinesiologin. Grundaren heter George Goodheart. Kinesiologin utvecklades för att underlätta för kiropraktorerna att hitta låsningarna i ryggraden och andra blockeringar i kroppen.

Beskrivning

Inom kinesiologin som också är en manuell behandlingsform så utgår man från musklerna och man gör något som vi kallar för en muskeltest. Denna muskeltest är inte en test av styrkan i muskeln utan funktionen. Det finns flera orsaker till att en muskels funktion inte funkar normalt. T.ex en låsning eller en blockering mellan två kotor eller att muskeln i sig är skadad eller att leden kan vara det. Det som ger upphov till en låsning ger också upphov till en icke fungerande muskel.

Så kiropraktik och kinesiologi går bra att använda ihop så som det var meningen i början. Fördelen med att använda båda behandlingsformerna är att även om man har släppt på låsningen och muskeln fortfarande inte är ok så kommer muskeln att dra det snett igen. På det sättet kommer man få tillbaka låsningen lättare igen.

Vad är kinesiologi bra för?

  • Muskeln slappnar av
  • Bättre muskulär balans
  • Bättre funktion i muskeln
  • Större rörlighet
  • Bättre muskelstyrka
  • Smärtlindring

kinekine2

face

ÖPPETTIDER

Måndag - Torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-13.00

KONTAKT

Telefon: 0226 - 582 30
Mobil: 070 – 562 37 82
E-mail: info@kiropraktorhalsan.com

Praktiken hittar du på:
Skogsbovägen 11 i Avesta.
Karta >

Klicka här för att boka tid:
Boka tid

Vår hemsida är anpassad för smartphones

Följ oss på Facebook!